Megvan a mai nap legviccesebb híre – van humor bőven a felsőoktatásban

A BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék facebook oldalán jelent meg a minden bizonnyal legmókásabb mai hír. Egy hallgató az első zárthelyi vizsgán minden egyes kérdésre rosszul válaszolt, ami annyira történelmi pillanat, hogy rögtön el is nevezték róla ezt a zárthelyit:

“Novák Gergely, a Kutatásmódszertan tárgy hallgatója az első ZH-n minden kérdésre rossz választ adott. Elismerésül a következő három félévben (hacsak valaki nem teljesíti ugyanezt a kihívást előbb) ennek az eseménynek a hivatalos neve “Novák Gergely Kutatásmódszertan Zárthelyi” lesz.

zh

Ez a zárhelyi egy igaz-hamis teszt. Annak az esélye, hogy valaki minden kérdésre véletlenül rossz választ adjon, 1 a 33,5 millióból. Sokkal könnyebb persze mindez, ha valaki tudja a jó válaszokat. Kutatásmódszertan órán az elmúlt 10 félévben minden zárthelyin felkínálták a hallgatóknak a kihívást: ha valaki minden kérdésre rossz választ ad, az egész félévre jelest kap. Azonban ha véletlenül akár csak egy kérdésre is jól válaszol, akkor normál pontozás alá esik – tehát ez a kísérlet igen kockázatos!”